واقع کلیدحل معمای همه فتنه ها همان گوهربصیرت است که سبب می شود در نشانه های فتنه بایک بصیرت نافذ بنگریم وآثار آن را تا مرز زوال و اضمحلال تعقیب کنیم

حماسه 9 دی یادآور ولایتمداری مردم ایران است، حماسه ای که هرگز فراموش نخواهد شد. حرمت شکنی بی محابای ارزش‌های مقدس مردم در روز عاشورا توسط فتنه گران علاوه بر نشان دادن ماهیت انحرافی این جریان سبب شد خشم مردم به جوش آید و حماسه تاریخی ملت ایران در 9 دی شکل بگیرد که سرمنشا بسیاری از تحولات بعدی قرار گرفت و برای همیشه به دشمنان ایران و اسلام، اقتدار ملت و کشور ایران را فهماند.

سایت یزدفردا برآن شد تا به همین مناسبت، مصاحبه ای کوتاه و خواندنی با امام جمعه ی موقت عشق آباد حجت الاسلام والمسلمین "مرتضی علیپور" داشته باشد.

یزدفردا: باتوجه به این که اطلاح طلبان دوباره در حال اوج گیری هستند،در حال حاضر دولت روحانی چه وظیفه ای نسبت به عوامل فتنه دارد، و چقدر باید در این زمینه هوشیار باشد؟

حجت الاسلام والمسلمین"علیپور": به نظرمی رسد عبارت اوج گیری اصلاح طلبان یک القاء کاذب باشد.بله، می توان گفت: اتفاقات اخیرآنان رابه تکاپو وجست وخیز سیاسی انداخته است که چندان هم دور ازانتظار نبود.امانسبت به مجموعه دولت به نظر می رسد جریان ملاقات اخیر هیئت پارلمانی اروپا با عوامل مرتبط وموثر در فتنه،مجموعه دولت ومجلس را ملزم به رعایت جانب احتیاط وافزایش ضریب هشیاری وحساسیت درجریان تعامل باغرب می کند.بدیهی است درصورت مشاهده موارد مشابه به سختی می توان مجموعه دولت ومجلس را در افکارعمومی مردم تبرئه کرد.احیانا،الحاق چنین مواردی به اصل نرمش قهرمانانه هم درواقع ناشی از عدم استدراک صحیح از این اصل است.چو اینکه شایسته دولت تدبیر آن است که چراغ تدبیر راابتدا در کاشانه خود برافروزد.توجه همه عوامل دست اندر کار با جریان مذاکرات را به نکته لطیف قرآنی درکریمه 55سوره یوسف معطوف می کنم.آنجاکه می فرماید:قالَ اجعَلنی عَلی خَزائنِ الاَرضِ حَفیظٌ عَلیمٌ.درشرایط بحرانی مصر که مشابه فضای تحریم است حضرت یوسف صدیق خودرابه مدد 2عنصرشایسته جایگاه صدارت ووزارت می داند.اول چون حفیظ است ونگهبان خوبی است.دوم چون علیم است ودانشمند خوبی است.علیم بودن ،توانمندی وتخصص و حفیظ بودن امانتداری وتعهد رابه همراه دارد.اگرچه شرط توفیق آنست که هردو عنصرجمع باشند اما اینکه درآیه مبارکه حفیظ بر علیم مقدم شده ،مفیداین معناست که حداقل در شرایط بحران، امانتداری مدیران وکارگزاران وحفظ مرزها و رمزها بر دانش های تحصیلی مقدم است.لذا کارشناسانی که دانش هسته ای را در این سامان بنیان نهادند جان خودرا در مسیر حفظ وحراست از مرزها ورمزهای این پرونده تقدیم کردند.احیانا مسئولین امر التفات دارند که چراغ نیرو گاههای هسته ای قبل از آنکه درسایه تدبیر رجال سیاسی روشن باشدبه مدد خون پاک احمدی های روشن،روشن است.لذاشایسته است که همتی مضاعف مصروف دارند تا در آزمون حفظ وحراست از ارزشهای مستور در این پرونده ضمن اثبات داعیه توانمندی وتخصص ، به عنوان فاخر« مرزبانی وامانتداری» هم به احسن وجه نائل شوند.که دراین صورت لَدَینامَکینٌ اَمینٌ(یوسف54) نزدما مردم دارای مکانت وصاحب مقام امانت هستند.

یزدفردا:در بحث مذاکرات ژنو ما به عنوان ملت چه وظیفه ای داریم و چگونه می توانیم ولی امرمان را یاری نمائیم؟

حجت الاسلام والمسلمین"علیپور": در تبیین ونامگذاری نوع رابطه حاکم ومردم در جامعه اسلامی دو عنوان کلی بکار می رود.یا روابط در حوزه عبادت ومعنویت است که در این صورت حاکم را«امام» ومردم را« ماموم» می نامند.دراین جاوظیفه امام« اقامه» و وظیفه ماموم «اقتدا»است.ویاروابط در حوزه سیاست واجتماع است که در اینجا حاکم را«امام» ومردم را«امت »می نامندودراین حالت وظیفه امام،« رهبری وقیادت» و وظیفه امت «رهروی وحمایت» است. مشاهده می کنید که در هر دو حالت روح حاکم براین روابط در جانب امام« هدایت »ودر جانب مامومین وامت« اطاعت وحمایت» است.درجریان مذاکرات هسته ای هم هر عنوانی راکه به خود اختصاص دهیم در هر حال روح حاکم بررفتارهای ما در قبال رهبری نظام باید بر دو محور اطاعت وحمایت متمرکز باشد.به نظر می رسد چون مردم ایران در تعیین نوع رابطه خودبارهبری نظام از رویکرد دولت ها،گرایشات حزبی مسئولین والقائات رسانه ای و.... تاثیر نمی پذیرند، بحمدلله توانسته اند این رابطه رابراساس این فراز زیارت اربعین سامان دهند که فرمود:وَنُصرَتی مُعَدَّةٌ لَکُم. اماما! یاری ما وحمایت ما همواره برای شما فراهم است.

یزدفردا: وظیفه ی ما ، رسانه ها، دستگاه قضا و... در قبال فتنه چیست؟

حجت الاسلام والمسلمین"علیپور": در جریان فتنه کسانی که صلاحیت بررسی وتبیین واظهار نظر دارند همچون دستگاه قضا ،باید یقولون حَسَنا:یعنی زوایا ومفاسد مترتب براین پدیده را به احسن وجه تشریح کنند و کسانی که صلاحیت انتشاراخبار مربوطه را دارندمثل اصحاب رسانه باید،یَنتَشرون حَسَنا: یعنی در کمال امانتداری وبصورت مستند ومستدل آنرا منتشر کنند.آنگاه توده مردم که صلاحیت تام در استیفای حقوق حقه خود دارند در نتیجة یک گفتارحسن ویک انتشارحسن،دست به یک استنتاج احسن می زنند که این ثمره،همان اصلی است که رهبری نظام آنرا بصیرت نامیدند.

یزدفردا: چگونه می توانیم در جریان فتنه حق را بیابیم؟

حجت الاسلام والمسلمین"علیپور": هرپدیده یک سری نشانه ها دارد ویک سری آثار.در مشاهده وکشف نشانه های یک پدیده ممکن است اشتباه والتباسی صورت گیرد،اماآثار یک پدیده ثابت وپایدارند.چنانکه اثرآتش همیشه حرارت و اثر برف و بوران همیشه برودت است. ممکن است کسی نشانه های آب رادرسراب ببیند.ولی اثر آب را که رفع عطش است در سراب نمیتوان یافت. حق هم برای خود نشانه ها وآثاری دارد.فتنه هم برای خود نشانه ها وآثاری دارد.بااین حال برای ملتی که آثار ونشانه های حق وباطل(فتنه) رادر بستر زمان ودر قالب فرهنگ مقاومت وپایداری وبه بهای خون دریافتند،ستردن غبارازچهره حق و کشف حقایق چندان دشوارنیست.در واقع کلیدحل معمای همه فتنه ها همان گوهربصیرت است که سبب می شود در نشانه های فتنه بایک بصیرت نافذ بنگریم وآثار آن را تا مرز زوال و اضمحلال تعقیب کنیم

مطلب این صفحه را به زبان دلخواه خود ترجمه کنید

 
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا